Zapečena fritata

Video recept: Zapečena fritata

  U današnjem video receptu donosim vam jednu finu sezonsku kombinaciju idealnu za doručak vikendom kada imate vremena plesati i uživati u kuhinji. Fritata je odlična i hladna, pa ju to čini idealnom i za gablec ili neki brunch s prijateljima. Fritata je zapravo malo drugačiji oblik našeg omleta, radi se kao palačinka s puno…

Bruschette s dimljenim lososom

Video recept: Bruschette s dimljenim lososom

  Nisam neka od ‘finger fooda’, uvijek mi to nekako predstavlja problem i često ću prije izmisliti kolač, nego smisliti savršenu kombinaciju za bruschette, crostine ili kakvu drugu finger food ideju. No, u zadnje vrijeme i ta moja slana, zalogajna strana se igra s okusima i izlazi na vidjelo. Inače obožavam jesti tostirani kruh, no…

Topli sendviči

Video recept: Topli sendviči

  Vjerujem da vi imate neki svoj način kako radite tople sendviče, ali zašto vam ja nebi pokazala i moj. Ovo je recept koji sam ja s vremenom prilagodila sebi i nama takav odgovara. Ovo je također jedan od najdugovječnijih recepata koje radim, i to poprilično često zapravo. Ovo su topli sendviči iz pećnice gotovi…

Palačinke od špinata

Video recept: Palačinke od špinata

  Špinat će većini nas tek doći u sezonu, odnosno ovu vanjsku kada će ga biti u svačijim vrtovima, a ne samo nekima. Mi imamo sreće jer imamo plastenike i moja svekrva svake zime posadi špinat, pa uvijek uživamo u svježem. Špinata u ovo vrijeme možete pronaći i na tržnicama, jer ga mnogu zapravo uzgajaju…

Slane krafne topli sendviči

Video recept: Slane krafne iliti Topli sendviči

Muž i ja smo slučajno napravili jedan video radi jedne suradnje koja će uskoro izaći van, a onda smo skužili kako je to zanimljivo i kako se s videom stvarno možeš igrati i dobiti da izgleda zanimljivo. Napravili smo ih već nekoliko, a u dva recepta nam se pridružio i svima nam voljeni ABC sir…

Karfiol i brokula u krušnim mrvicama

Danas s vama dijelim jedan obiteljski recept, koji, iskreno, nisam vidjela nigdje drugdje. Ovo je jedno od naših najdražih ljetnih jela, brzo se sprema, lagano je, zasitno i izvrsno paše uz sve ljetne salate. Jedne godine su moji svekar i svekrva uzgajali brokulu i karfiol, svaki dan šetnja do vrta i branje ovih zelenih i…

Popečci od krumpira

Popečci od krumpira i hrena

Jeste li ikada probali nekako drugačije začiniti hranu koju jedete svaki dan ili onu koju spremate često? Ja sam se ovih dana malo igrala sa Zvijezda hren umakom, a inspirirao me je pinterest na kojem sam naišla na toliko super ideja što se sve zapravo može s hrenom. Sezona je krumpira, pa sam se bacila…

Šmarn

Šmarn – Šmorne

Šmarn ili šmorne dolazi od njemačke riječi Schmarren, što bi značilo jelo od jaja, brašna, mlijeka i šećera; drobljenac, mrvice. Kod nas se ovo jede slano, totalno suprotno, s puno crvenog luka, uz kobasice ili s malo ajvara. Naravno, ako ste raspoloženi možete šmorne jesti i s pekmezom ili medom. Po ukusu. Ovo je inače recept…

Burek - Pita sa sirom

Burek – Pita sa sirom

Kod nas se ovo jelo zove ‘Burek’, kada uđete u pekaru, možete birati želite li ga sa sirom, mesom, špinatom… Znam da je u Bosni i Hercegovini ‘Burek’ samo s mesom, a ovaj recept koji ja danas donosim kod njih je Pita sa sirom ili Burek Pita, pa eto u naslovu ovako. Pa kako vam…

Tikvica kao pizza

Tikvica kao pizza i ponešto o kozjem siru

Ovo je za one dane kada poželite pojesti nešto lagano i zdravo, super je što to lagano i zdravo u sebi sadrži i riječ Pizza. Da, tako je, ovdje tikvica glumi tijesto za pizzu, a ostalo povrće nadjev. Nadjev je po vašoj želji, ja sam koristila sezonsko povrće, ono što imam doma, ubacila sam i…

Pečene pole krumpira sa slaninom i šunkom

Za ovo jelo svi znamo, ponekad ga zabravimo, a kada ga se sjetimo sretni smo poput male djece. Mi koji smo iz Slavonije i s ovog kraja, za ovo jelo znamo od kada znamo za sebe, nekome će ovo čak možda biti novost, iako sumnjam. Ovaj post pišem samo kao podsjetnik, da se ovo tradicionalno…

Zlevanka s gljivama – Šampinjonka

Brza i fina pogača/zlevanka od šampinjona- tako bih ju ja ukratko opisala. Sjetite se ovog recepta kada vam ostane viška šampinjona ili nekih gljiva koje uskoro trebate potrošiti, a da se ne bace. Ovdje možete koristiti sve vrste gljiva, kao i brašno po želji. Ovaj recept jednostvano uspijeva svakome. Sastojci: oko 300 grama šampinjona/gljiva po…