Torta kao Ferrero

Sezona je lješnjaka pa slavimo jesen njenim plodovima, ali ovog puta u obliku torte koja je okusom poput poznate Ferrero Rocher kuglice. Sočan i mekan biskvit te krema od prženih lješnjaka savršen su spoj za bilo koje slavlje ili jednostavno vikend desert za cijelu obitelj.

Torta je rađena u manjem kalupu od 20 centimetara, no vi možete udvostručiti sastojke i peći je u nešto većem kalupu od 24 – 25 centimetara.

U slast!

5 from 1 vote
kao ferrero torta
Kao Ferrero

Sastojci su za tortu promjera 20 cm. Ovdje pečete samo biskvit, a kremu samo miksate.

Sastojci:
Sastojci za biskvit:
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • pola vanilin šećera
  • 80 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 70 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • pola praška za pecivo
Sastojci za preljev biskvita:
  • 150 ml mlijeka
  • 1-2 žlice šećera
Sastojci za kremu:
  • 250 g mascarponea
  • 250 g čokoladnog namaza poput Linolade Gold ili Nutelle
  • 150 g mljevenih prženih lješnjaka
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.

  2. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se sastojci sjedine.

  3. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20 – 25 minuta.

  4. Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera.

  5. Pustite biskvit da se malo ohladi.

  6. Sve sastojke za kremu izmiksajte pa premažite tortu. Ostavite ju da se ohladi.

  7. Ukrasite po želji. Ja sam prelila s ganacheom koji sam dodatno pripremila od 100 ml slatkog vrhnja za šlag i 100 g tamne čokolade. Vrhnje zagrijete do vrenja pa ubacite čokoladu. Maknete s vatre, ostavite da čokolada malo omekani pa miješate dok se skroz ne otopi. Zatim ostavite da se sve malo stvrdne i tada prelijete po torti kako biste sa strane dobili ove kapljice.

  8. Čuvajte u frižideru.

  9. Tortu prije posluživanja kratko ostavite na sobnoj temperaturi.

Share this

Pin

1 Comment

  1. Mey

    Dakle, ova torta je cisto savrsenstvo, nestala je za cas! Hvala na jos jednom odlicnom receptu.
    ps. ja sam odustala od ostalih izvora recepata, direktno dolazim ovdje po recepte 🙂

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.