Torta kao Ferrero

Sezona je lješnjaka pa slavimo jesen njenim plodovima, ali ovog puta u obliku torte koja je okusom poput poznate Ferrero Rocher kuglice. Sočan i mekan biskvit te krema od prženih lješnjaka savršen su spoj za bilo koje slavlje ili jednostavno vikend desert za cijelu obitelj.

Torta je rađena u manjem kalupu od 20 centimetara, no vi možete udvostručiti sastojke i peći je u nešto većem kalupu od 24 – 25 centimetara.

U slast!

Kao Ferrero

Sastojci su za tortu promjera 20 cm. Ovdje pečete samo biskvit, a kremu samo miksate.

Sastojci:
Sastojci za biskvit:
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • pola vanilin šećera
  • 80 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 70 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • pola praška za pecivo
Sastojci za preljev biskvita:
  • 150 ml mlijeka
  • 1-2 žlice šećera
Sastojci za kremu:
  • 250 g mascarponea
  • 250 g čokoladnog namaza poput Linolade Gold ili Nutelle
  • 150 g mljevenih prženih lješnjaka
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.

  2. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se sastojci sjedine.

  3. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20 – 25 minuta.

  4. Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera.

  5. Pustite biskvit da se malo ohladi.

  6. Sve sastojke za kremu izmiksajte pa premažite tortu. Ostavite ju da se ohladi.

  7. Ukrasite po želji. Ja sam prelila s ganacheom koji sam dodatno pripremila od 100 ml slatkog vrhnja za šlag i 100 g tamne čokolade. Vrhnje zagrijete do vrenja pa ubacite čokoladu. Maknete s vatre, ostavite da čokolada malo omekani pa miješate dok se skroz ne otopi. Zatim ostavite da se sve malo stvrdne i tada prelijete po torti kako biste sa strane dobili ove kapljice.

  8. Čuvajte u frižideru.

  9. Tortu prije posluživanja kratko ostavite na sobnoj temperaturi.

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.