Torta od sira

Torta sa sirom 
Obožavam deserte kojima je glavni sastojak sir, a ova torta od sira me je oduševila, nadam se da će i nekoga od vas. Inače sam obožavatelj Cheesecakea, onog gdje dole ide keks, pa krema od sira, pa vrhnje, to je također, što se tiče pripreme, jedna od najbržih torti za koju znam. Hlađenje joj je dugo, ali se isplati svaki sat hlađenja, za svaki griz užitka.

Znači, ako je ono je brza torta, ovo je najbrža torta od sira. Sve samo izmiksate, izlijete, ispečete i naravno ohladite. Oduševljena sam. Okus joj je predivan, lijepo se osjeti sir, pa limun, pa vanil šećer, nešto prefino, ja sam toliko uživala. Nisam puno očekivala od ovog recepta, na prvu si mislite, kakvi su ovo sastojci, ali rezultat je divan, meni, eto.

Ja sam na nju dodala maline, zamrznute Ledove, wow. Svakako vam predlažem da dodate neko kiselo voće, poput šumskog voća, borovnica ili što već volite.

Bitno je spomenuti da ovu tortu možete raditi i u većem kalupu s istim sastojcima, ona će samo biti niža. Možete ju peći i kao kolač, samo smjesu izlijete u manju tepsiju.

Ne znam jeste li ikada koristili Zvijezdin margarin s aromom vanilije? Moja svekrva mi ga je otkrila, stavljala ga je u razne kreme za kolače, pa sam ga i ja odlučila staviti u ovu tortu. Znam da su ga neki od vas umjesto maslaca koristili i u Čokoladnim raspuknutićima i da su oduševljeni.
Super je jer ga upravo ta aroma vanilije čini posebnim za sve nas koji volimo spremati deserte. Ovaj margarin u biti možete koristiti kao zamjenu za sve sastojke u receptima koji u sebi sadrže vaniliju kao dodatak, poput vanil kiflica ili poznatog kolača Piramida. Igrajte se, kuhanje i pečenje nema granica!

Recept
 

Torta od sira
Prep Time
10 mins
Cook Time
40 mins
 
Jednostavna torta od sira koja se samo izlije. Možete ju raditi i kao kolač, a svakako vam preporučam dodatak voća.
Sastojci:
Sastojci za kalup
  • 500 g svježeg sira
  • 3 žlice grisa
  • 1 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanil šećer
  • 75 g Zvijezda margarina
  • 1 žličica limunove korice ili 1 limun šećer
  • 2 veća cijela jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 manje jaje
  • 1 žlica brašna
  • 3 žlice šećera
  • po želji voće
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 200C.
  2. Kalup od 20 cm obložite papirom za pečenje, stranice namastite.
  3. Mikserom umutite prvih devet sastojaka.
  4. Smjesu izlijte u kalup.
  5. Pomiješajte kiselo vrhnje, jaje, brašno i šećer, te prelijte preko prve smjese.
  6. Posipajte voće, slobodno puno više nego ja.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici 40 minuta.
  8. Tortu prije posluživanja dobro ohladite.
Napomena:

Ovu tortu možete peći u normalnom kalupu ili kao ja u malom od 20 cm.

Share this

Pin

6 komentara

  1. Helena

    Peče se 🙂

  2. Akmadžić Marina

    Pečem upravo 🙂 Imala viška sira i odmah išla kod tebe tražiti nekakav recept gdje cu ga upotrijebiti 🙂

  3. Dora

    Sanja, molim te odgovori je li rastopiš margarin da bude tekući? Hvala, pozzz.

  4. Zrinka

    Da li bi u ovu tortu isle i jagode? Hvala!:)

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.