Ukoliko tražite jeftiniju zamjenu za maslac

Ako vam je  maslac često preskup predlažem vam korištenje biljne masti. Zdravija je i pristupačnija zamjena za pripremanje keksi, prhkih tijesta, biskvita i sl.. Keksi i prhka tijesta su s biljnom masti čak još više mekša i prhkija nego s maslacem.

Zasada ju kod nas proizvodi samo Zvijezda, i može se pronaći u gotovo svakoj trgovini za cijenu od oko 7.50 kn za 500 g.

Biljna mast je:

  • bez kolesterola
  • izrađena od najboljih sirovina biljnog podrijetla
  • bijele je boje i glatke konzistencije
  • neutralnog okusa i mirisasadrži esencijalne masne kiseline važne za ljudski organizam koje je potrebno unositi hranom, jer ih organizam ne može stvarati sam

Zvijezda biljna mast koristi se za pripremu svih vrsta jela prženjem, pečenjem i kuhanjem u zamjenu za masti životinjskog podrijetla.

Share this

Pin

9 komentara

  1. margarin je zlo.uvijek izaberem malo skuplju varijantu maslaca nego da radim tko-zna-čime u tim margarinima.
    nisam jos probao sa ovim.budem probao nekaj slozit pa javim 😉

    • A ne znam ni ti naši maslaci što se prodaju na policama trgovina koliko su dobri, možda jesu bolji i od biljne masti, nisam stručnjak, ali keksi i prhka tijesta su neusporedivo prhkija od biljne masti nego od maslaca pa sam očarana, pogotovo kada je omjer i cijena u pitanju 🙂

  2. Ivana van der Benger

    Sanja, što misliš da li bi biljna mast bila dostojna zamjena margarinu u tjestastim kolačićima, tipa vinilin cvjetići, chocolate chip cookies, danski keks itd.?

    • Domaćica

      Ivana, vanil da, chocolate chip nikako jer oni mislim bas zahtjevaju maslac, danske ne znam. U ove nase svagdje skoro mozes zamjeniti, ali svi americki cookies bas zahtjevaju maslac.

      • Ivana van der Benger

        Ok, probat ću tako kako kažeš.. hvala ti na odgovoru! 🙂

        • Domaćica

          Ma nema na cemu 🙂 Keksu su ti od nje super prhki 🙂 a prhka tijesta za tartove super super prhka 🙂 netko to voli, netko ne, meni je super, u svasta ju znam stavljati, zavisi sto trebam,.. Možeš nekad staviti pola nje, pola neceg drugog, jos ekonomicnije i finije 🙂

  3. Anja

    jel mogu ja korititi tu biljnu mast umijesto maslaca kada radim cheesecake po ovom tvom receptu??
    Pozdrav!

    • Pozdrav Anja, ne bih preporucila za Cheesecake, maslac ili margarin s maslacem je ipak puno bolja ideja radi samog mirisa koji ćeš dobiti kada se spoji s keksima.

Trackbacks for this post

  1. hack no survey

Leave a Comment