Dolcela sočna čokoladna torta
Sočna Ferrero torta
Najsočnija čokoladna torta koju sam ikada probala. Jednostavna za pripremu, uspjet će svima i zadovoljit će svačije nepce. Intenzivan okus čokoladnog namaza i prženih lješnjaka neće vas ostaviti ravnodušnima,
Sastojci:
Sastojci za 1 biskvitnu koru
Sastojci za kremu
  • 500 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 150 g Lino lada duo
  • 150 g prženih lješnjaka
  • 125 g maslaca
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
Priprema biskvita
  1. Pećnicu upaliti na 200 C i ostaviti da se grije.
  2. Kalup promjera 20 cm obložiti papirom za pečenje.
  3. Zajedno prosijati oštro brašno, kakao prah i prašak za pecivo.
  4. Mlijeko si pripremite u jednoj šalici.
  5. Na najjačoj brzini izmiksati jaje sa šećerom, postepeno dodavati mlijeko, smanjiti brzinu miksera pa dodati prosijane suhe sastojke odjednom. Izmiksati samo kratko da se spoji.
  6. Izliti smjesu u kalup, peći oko 15 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
  7. Dok se jedna kora peče, pripremite drugu.
  8. Ohlađene kore prerežite po pola pomoću rebrastog noža, tako da imate 4 sloja biskvita.
Priprema kreme
  1. Zakuhajte mlijeko sa šećerom, pa mu dodajte ostale sastojke. Kuhajte još nekoliko minuta dok ne prokuha. Krema će biti tekuća, to tako treba.
  2. Kremu si rasporedite na 4 dijela u šalice ili posudice kako bi si olakšali koliko kreme ide po biskvitu, ako ste dobri u mjerama od oka, ovaj dio preskočite.
Slaganje torte
  1. U kalup stavite 1 biskvit, zalijte ga vrućom kremom, stavite drugi biskvit, zalijte kremom i tako dok ne potrošite svu kremu i biskvite.
  2. Ostavite tortu da se hladi nekoliko sati ili preko noći.
  3. Ukrasite po želji. Ja sam svoju ukrasila s gotovom Dolcelinom kremom koju je potrebno samo izmiksati s malo mlijeka. Odlična je, okus joj je poput sladoleda.
Napomena:

Sastojci su za tortu promjera 20 cm, ukoliko želite raditi u većim kalupima, samo poduplajte sastojke.
Ja sam pržene lješnjake imala još od prije, vi si ih možete pripremiti tako da upalite pećnicu na 180C, položite očišćene lješnjake u tesiju, pecite ih oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici. Oljuštite ih od kožice pomoću krpe, pa ih sameljite u grubo.