Rolada s kokosom
Rolada s kokosom i sirom kao osvježavajuća ideja idealna za bilo koje doba godine.
Sastojci:
Sastojci za kremu od sira i kokosa
  • 250 g svježeg ili krem sira mascarponea
  • 7 žlica šećera u prahu
  • 100 g kiselog vrhnja visoke masnoće
  • 50 g Dolcela kokosovog brašna
  • po želji: kokosovo ulje ili liker
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
Priprema rolade
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  2. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje.
  3. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke sa šećerima miksajte dok ne pobijele, zatim im dodajte brašno i prašak za pecivo, kratko izmiksajte. Bjelanjke posebno izmiksajte u čvrsti snijeg, pa ih špatulom laganim kružnim pokretima umiješajte u smjesu žumanjaka.
  4. Smjesu izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite u pećnicu da se peče oko 12 minuta, najbolje da nakon 12 minute provjerite s čačkalicom, ako izađe suha gotovo je. Ako nije, ostavite još minutu-dvije u pećnici.
  5. Jednu veću krpu navlažite s hladnom vodom, stavite ju na stol, roladu odvojite od masnog papira, prenesite ju na mokru krpu, zarolajte i ostavite da se rolada ohladi u krpi.
Priprema kreme i ukrašavanje
  1. Sve sastojke izmiksajte zajedno.
  2. Roladu raširite, nadjenite kremom, ponovno zarolajte.
  3. Po želji ukrasite istučenim šlagom i kokosom.
  4. Ohladite i poslužite.