Rolada s ajvarom
Rolada s ajvarom
Jednostavna slana rolada s ajvarom obogaćena okusom ABC sira. Priprema ne zahtjeva puno posla i ukoliko ne računate hlađenje rolade, doista je brzo i gotova.
Sastojci:
Sastojci za roladu
  • 5 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice ajvara
  • 2 žlice ulja
  • 5 žlica mekog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
Sastojci za nadjev
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje, dodatno ga odozgora malo namastite.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
  3. Zasebno izmiksajte i žumanjke, pa im dodajte kiselo vrhnje, ajvar i ulje, kratko izmiksajte da se spoji, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Izmiksajte da se spoji.
  4. Na kraju ručno, uz pomoć špatule umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
  5. Prenesite smjesu u tepsiju, poravnajte i stavite peći oko 10-15 minuta, zavisno od vaše pećnice. Provjerite s čačkalicom dali je gotovo, ako ona izlazi suha, rolada je gotova.
  6. Jednu veliku krpu namočite pod hladnom vodom, raširite ju na stol, prenesite roladu na mokru krpu i zamotajte roladu zajedno s krpom. Ostavite ju da se hladi tako zamotana.
  7. Sastojke za nadjev sve dobro povežite, pa premažite ohlađenu roladu. Roladu ponovno zamotajte (ovog puta bez krpe). Čuvajte ju u frižideru.
Napomena:

Salamu u nadjevu možete mijenjati po svojim željama ili ju skroz izbaciti ukoliko ne jedete meso.