Popečci od krumpira
Popečci od krumpira i hrena
Popečci od krumpira su super brzi vegetarijanski ručak, koji možete, ali i nemorate začiniti hrenom.
Sastojci:
Sastojci
  • 3 krumpira sve skupa između 500-600 g
  • 100 g mekog brašna može i crno, integralno, raženo..
  • 2 jaja
  • 4 žlice Zvijezda hren umaka
  • sol i papar
Priprema:
  1. Krumpire ogulite, malo ih prosušite papirnatim ručnikom, pa ih naribajte na krupnu rendu. Dodajte im ostale sastojke, vilicom sve dobro spojite. Začinite po želji.
  2. U dubljoj tavi zagrijte oko 1.5 dcl ulja, žlicom vadite popečke na vruće ulje, pržite ih sa svake strane na umjerenoj vatri dok ne poprime zlatno-smeđu boju (otprilike 3 minute sa svake strane).
  3. Za umak pomiješajte otprilike pola kiselog vrhnja, 2 žlice hren umaka, malo papra i svježe nasjeckanog vlasca.