Karfiol i brokula u krušnim mrvicama
Jednostavan recept, idealan je kao glavno jelo ili za prilog mesu ili recimo popečcima od tikvica, sami birate svoju kombinaciju.
Sastojci:
  • voda
  • oko 500 g karfiola
  • oko 500 g brokule
Sastojci - posip
  • 1 žlica ulja
  • 130 g krušnih mrvica
  • dva prstohvata soli
Priprema:
Priprema
  1. U veliki lonac uspipati vodu i pustiti da zakuha.
  2. Brokulu i karfiol očistiti i oprati.
  3. U zakuhanu vodu prvo ubaciti karfiol, ostaviti da se kuha oko 5 minuta, zatim dodati i brokulu, kuhati sve skupa još oko 10-15 minuta dok povrće ne omekša.
  4. Povrće procijediti.
  5. Posebno na tavi zagrijati žlicu ulja, zatim dodati krušne mrvice pomiješane s malo soli. Miješajte kuhačom i pržite mrvice oko dvije minute dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Procijeđeno povrće uvaljajte u mrvice, složite u posudu po želji i poslužite.