Dolcela Fererro rolada
Ferrero rolada
Ferrero rolada je desert koji ćete obožavati. Tamni čokoladni biskvit, krema s linoladom, prženi lješnjaci i bogati ukrasi po vrhu čine ju pravom blagdanskom slasticom.
Sastojci:
Sastojci za kremu
Sastojci za glazuru
 • 100 g tamne čokolade
 • 80 g maslaca
 • par kapi ulja
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
Priprema biskvita
 1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
 2. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje. Papir dodatno premažite s malo maslaca ili margarina kako biste kasnije lakše odvojili biskvit.
 3. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, nemojte ga premiksati kako biste ga kasnije lakše umiješali u smjesu žumanjaka.
 4. Žumanjke sa šećerom izmiksajte dok ne pobijele, zatim im dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, kratko izmiksajte. Bjelanjke špatulom laganim kružnim pokretima umiješajte u smjesu žumanjaka.
 5. Smjesu izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite u pećnicu da se peče oko 12 minuta, najbolje da nakon 12 minute provjerite s čačkalicom, ako izađe suha gotova je.
 6. Jednu veću krpu navlažite s hladnom vodom, stavite ju na stol, roladu odvojite od masnog papira, prenesite ju na mokru krpu, zarolajte i ostavite da se rolada ohladi u krpi.
Priprema kreme
 1. Iskoristite još zagrijanu pećnicu. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje, stavite u nju lješnjake, stavite u pećnicu I pecite lješnjake oko 10-15 minuta. Povremeno otvorite pećnicu i promiješajte lješnjake kuhačom. Pečene lješnjake premjestite u suhu krpu, dobro zatvorite krpu jednom rukom, dok drugom krpom ‘trljate ili gužvate’ krpu kako biste sa lješnjaka skinuli kožicu. Odmotajte krpu I pokupite oguljene lješnjake. Usitnite ih u blenderu.
 2. Sve sastojke za kremu izmiksajte mikserom.
Slaganje i ukrašavanje
 1. Ohlađenu roladu odmotajte iz krpe, premažite ju s kremom, ne brinite nema previše kreme, kasnije će biti sočna, fina I taman. Zarolajte roladu.
 2. Ja sam svoju ukrasila čokoladnom glazurom koju sam pripremila tako da sam na pari otopila čokoladu I maslac s par kapi ulja.