Lisnata pizza
Lisnata pizza
Jednostavni okusi prezentirani na malo drugačiji način. Pizza u lisnatom tijestu je odlična za igranje u kuhinji i poticanje vlastite mašte - vratite dijete u sebi i uživajte.
Sastojci:
Sastojci
  • 2 pakiranja svježa već razvučena lisnata tijesta
  • 3-4 žlice ketchupa umaka od rajčice ili pesta
  • 3 šake naribanog tvrdog sira
  • 1 jaje + 1 žlica vode
Priprema:
Priprema
  1. Upalite pećnicu da se grije na 200C.
  2. Ja koristim već razvučeno lisnato tijesto (pa su mi potrebna 2 komada), vi možete koristiti zamrznuto (1 pakiranje je dovoljno), koje samo odmrznite, pa razvaljate na tanko.
  3. Slobodno si lisnata tijesta malo pobrašnite kako biste njima lakše rukovali.
  4. Tijesta stavite jedno na drugo, na njih stavite tanjur, odrežite tijesto oko tanjura, maknite ostatke. Maknite gornje lisnato, a donje premažite umakom (u umak možete nadodati origano, bosiljak, sol, papar..), pa posipajte sir. Preklopite drugim lisnatim, na sredinu stavite čašu, pa oko čaše narežite trakice koje ćete kasnije savijati.
  5. Maknite čašu, pa savijte svoje 'latice'.
  6. Jaje istucite s vodom, pa premažite pizzu.
  7. Stavite ju peći oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni.
Napomena:

Od ove količine ispadne jedna manja pizza.
Za lisnato tijesto je uvijek dobro da par sati odstoji na sobnoj temperaturi kako bi tijekom pečenja poprimilo lijep oblik.