Cappuccino pavlova
Cappuccino pavlova
Sastojci:
Sastojci za koru:
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 žlica gussnela
  • 1 žličica octa
  • 4 žličice Franck Nougat Cream Cappuccina
Sastojci za kremu:
  • 400 g krem sira
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 160C. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  2. Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli, postepeno im dodavajući šećer. Miksajte 3-4 minute.

  3. Na kraju ručno umiješajte gussnel, ocat i cappuccino prah.

  4. Na masnom papiru si s malo smjese ocrtajte krug otprilike promjera 20 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će vam biti visoka oko 8 cm.

  5. Stavite koru u pećnicu na sat vremena, ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku. Tek nakon sat vremena ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

  6. Kremu pripremite tako da u posudi izmiksate sve sastojke. Meni je ovo bilo dovoljno šećera - vi možete probati kremu pa ako vam nije dovoljno slatka dodajte još malo.

  7. Tortu ukrasite po želji - ja sam ju ovog puta samo posula kakaom.