Salata od tune
Hladna salata od tune i tjestenine
Sastojci:
  • 500 g tjestenine (npr. Paštaria Durum vijak)
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljubičasti luk (na tržnici trenutno imate mladi domaći)
  • oko 400 g tuna komada iz konzerve
  • 140 g kukuruza (jedna manja konzerva)
  • 4 žlice kapara
  • malo maslinovog ulja
  • 2 vrećice majoneze
  • 1 ili 2 kisela vrhnje
  • sol i papar
  • po želji: tvrdo kuhana jaja, mladi luk, rotkvice, rukola, feferone, naribana mrkva, feta sir i masline...
Priprema:
  1. Tjesteninu skuhajte po uputama s vrećice.
  2. Dok se tjestenina kuha vi pripremite ostale sastojke - paprike i luk narežite na sitno, iz konzerve ocijedite tunu i kukuruz.

  3. Skuhanu tjesteninu ocijedite pa ju, ukoliko nemate vremena čekati da se ohladi, operite pod hladnom vodom. U tjesteninu umiješajte maslinovo ulje, majonezu i kisela vrhnja. Dobro promiješajte pa dodajte ostale sastojke.

  4.  Sve dobro spojite, probajte, pa ukoliko treba dodatno začinite.
Napomena:

Od ove količine sastojaka dobit ćete punu veliku posudu salate. Ukoliko radite za sebe ili za dvoje, slobodno prepolovite sastojke.