Šalša iz pećnice
Šalša iz pećnice
Sastojci:
  • 5 velikih zrelih rajčica
  • 2 crvena luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 žlica šećera
  • sol i papar po ukusu
  • po želji svježi bosiljak, ružmarin..
  • maslinovo ulje
  • 250 g tjestenine (npr. Paštaria Durum Penete)
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200C.

  2. Povrće nasjeckajte na sitnije. Ukoliko želite rajčice možete oguliti, ja ih ne gulim.

  3. Stavite u pećnicu (neka vam povrće bude u većoj tepsiji sve u jednom sloju) da se peče oko 30 minuta. Umak je gotov kada sva voda ispari i umak postane gust.

  4. Na kraju, ukoliko želite umak možete usitniti štapnim mikserom ili u blenderu ili možete kao ja samo povrće izgnječiti vilicom.

  5. U međuvremenu dok se umak peče, skuhajte tjesteninu po uputama s vrećice.

  6. Skuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom.

Napomena:

Količinama se možete igrati pa nečeg dodati manje, nečeg više.