Crumble s lješnjacima
Crumble s lješnjacima

Iskoristite ga kao posip za sladoled, za razne deserte poput panna cotte, raznih krema i torti, ali isto tako njime možete posipati i voće po izboru. S njime možete pripremiti i crumble s jabukama ili kruškama.

Sastojci:
  • 100 g lješnjaka (svježih ili prženih)
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180 C.

  2. Veću tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Lješnjake usitnite u blenderu.

  4. Sve sastojke pomiješajte u posudi i izmrvite rukama.

  5. Istresite u tepsiju i stavite peći oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom.

  6. Ohladite pa spremite u teglicu i koristite po potrebi.