Krema od batata
Krema od batata
Sastojci:
  • 200 g pirea od batata (ili od bundeve) ako volite
  • 500 ml mlijeka
  • 1 Dolcela puding od vanilije
  • 90 g šećera
  • 25 g gussnela
  • 1 žličica ruma
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • oko 3 dl mlijeka (za umakanje piškota, ukoliko želite mlijeko možete zamijeniti i kavom)
  • oko 200 g piškota
Priprema:
  1. Batat ogulite, nasjeckajte na sitno pa ga skuhajte u loncu. Skuhani batat usitnite u pire.

  2. U većem loncu promiješajte pire od batata, mlijeko, puding, šećer, gussnel i rum.

  3. Stavite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne (oko 5-10 minuta).

  4. Skuhanu kremu prekrijte prijanjajućom i ostavite ju da se ohladi.

  5. Ohlađenu kremu izmiksajte dok ne postane glatka i kremasta.

  6. Posebno izmiksajte šlag pa ga ručno umiješajte u kremu. 

  7. Mlijeko ugrijte u malom lončiću pa u njega umočite piškotu, natrgajte ju pa ju stavite u staklenku, stavite koju žlicu kreme, ponovite s piškotom, opet malo kreme. Redom slažite svoje staklenke.

  8. Po želji ukrasite s još šlaga i pospite naribanom ili otopljenom čokoladom.

  9. Ohladite pa poslužite.

Napomena:

Umjesto piškota između redova kreme možete stavljati i mljevene kekse kao u receptu za Cheesecake u staklenci ili stavljati redove mirisnog crumblea s lješnjacima.

 

Ukoliko želite piškote umočite u kavu umjesto u mlijeko.