Kolač s jabukama
Kolač s jabukama
Sastojci:
  • 250 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1.5 dl ulja
  • 1.5 dl vode
  • 4 jaja
  • 4 jabuke
  • 2 žličice začina za medenjake
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C.

  2. Pripremite si 8 WECK® kalup staklenkiod 290 ml.

  3. Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi - a jabuke ogulite i naribajte na krupnu rendu u smjesu. Izmiješajte s pjenjačom.

  4. Smjesu lijevajte do pola staklenke.

  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.

  6. Još tople kolačiće zatvorite gumenim brtvama (koje prethodno namočite u vodi u koju ste dodali malo alkoholnog octa) i metalnim držačima. Pustite ih da se prohlade pa ih čuvajte u frižideru do 2 tjedna.

Napomena:

Ja sam u videu radila pola smjese u 4 staklenke.