Kruh s čvarcima
Kruh s čvarcima
Sastojci:
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 1 suhi kvasac
  • 350 g glatkog brašna (ili pola oštro, pola glatko)
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 50 g mljevenih čvaraka
  • 0.5 dl ulja
  • 1 dl vode
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra (po želji)
Priprema:
  1. Zamijesite tijesto od svih sastojaka, ne treba dodavati dodatnu tekućinu niti brašno.

  2. Zamiješeno tijesto ostavite da toplom dok ne udvostruči volumen. Nauljite posudu, stavite tijesto, pokrijte i ostavite da se diže.

  3. Kada se je tijesto diglo, premijesite ga i oblikujte kruščić u željeni oblik. Premjestite ga u tepsiju i ostavite ga na toplom još 30 minuta da naraste.

  4. Pećnicu zagrijte na 200 C.

  5. Po želji kruh prije pečenja premažite jajetom i pospite sjemenkama ili ga nauljite.

  6. Kada se je kruh digao, stavite ga peći oko 45 minuta.