Zdraviji čokoladni muffini
Zdraviji čokoladni muffini

Sastojci su dovoljni za 9 muffina.

Sastojci:
  • 200 g mljevenih badema
  • 200 g javorovog sirupa (npr. dmBio)
  • 20 g kakaa (1 vrhom puna žlica)
  • 2 jaja
  • 2-3 prstohvata himalajske roze ili obične soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica arome vanilije
Priprema:
  1. Pećnicu upalite i stavite da se grije na 180 C.

  2. Sve sastojke stavite u posudu, izmiješajte pjenjačom.

  3. Smjesu rasporedite u kalup za muffine (ja sam koristila silikonski) i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, zavisno o jačini vaše pećnice (ukoliko vaša peče jače, možda budu gotovi za 15 minuta, ako slabije, možda za 25). Poslužite se trikom - nožić zabodite u muffin i ukoliko izlazi suh, gotovi su.

  4. Ukoliko koristite obični kalup za muffine  možete ga premazati s malo kokosovog ulja ili neke druge masnoće poput maslaca ili smjesu lijevajte u košarice za muffine.

  5. Ja sam svoje muffine dodatno prelila s čokoladnom glazurom. Nju sam napravila tako da sam u lončić stavila oko 50 g tamne čokolade skupa s oko 4 žlice mlijeka i otopila na laganoj vatri. Također, zavisno o čokoladi i gustoći koju želite, možete naknadno dodavati još mlijeka ili koju žlicu ulja kako bi glazura bila sjajnija.