Sladiguz
Sladiguz

Žuti biskvit sa šljivama

Sastojci:
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 75 ml ulja
  • 100 g kajmaka (ili 150 ml jogurta)
  • 75 ml kiselog mlijeka
  • 160 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo (npr. Dolcela)
  • dodatno: šljive
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C i ostavite da se grije.

  2. Okrugli kalup većih promjera (24 cm pa na više) obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Pjenasto izmutite jaja sa šećerom.

  4. U smjesu dodajte ostale sastojke pa još jednom sve skupa izmiksajte.

  5. Izlijte u kalup.

  6. Šljive operite, prepolovite ih na pola i na gusto ih poredajte po smjesi.

  7. Stavite peći u pećnicu oko 30 minuta.

Napomena:

Kajmak i kiselo mlijeko možete i danas kupiti u većini trgovina, ali ako ih ne možete naći možete ih zamijeniti i kiselim vrhnjem, tekućim jogurtom, kefirom, mlijekom, bit će male razlike u okusu, ali kolač će svejedno biti uspješan.