Zimski kuglof

Svaki tjedan kuglof jedan. Tako se nekako zaredalo ovog prosinca, svakakvi okusi, mirisi, dekoracije. Nadam se da vas je barem malo inspiriralo na pečenje i da si zamirišete svoje domove u ova zimska popodneva.

Danas je na redu jedan zimski, božićni kuglof koji u sebi ima i cimet, naranču, brusnice, sve se lijepo nadopunjuje. Sočan je i mirisan, baš kako treba.

Dekoracija je nastala uz pomoć Paloma winter salveta koje sam danas samo zarolala uz malo špagice i postavila ih uz tanjure, jednostavno i lijepo.

Želim vam lijepe blagdane.

U slast!

Zimski kuglof
Sastojci:
  • Sastojci
  • 3 jaja
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 150 ml ulja
  • korica i sok 1 naranče
  • 1 žličica cimeta
  • 150 g smeđeg ili bijelog šećera ili pola pola
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • šaka brusnica
  • po želji i šaka grožđica
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite (mjere mogu ići i u manji i u veći kalup).
  3. Sve sastojke za kuglof izmiješajte pjenjačom pa smjesu izlijte u kalup.
  4. Stavite peći oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice.
  5. Pred kraj pečenja na kuglof možete staviti komad masnog papira za pečenje kako vam gornji dio kuglofa ne bi previše potamnio.
  6. Ako biste radili glazuru, tada samo 1 bjelanjak lagano izmiješajte pjenjačom da se malo zapjeni pa mu dodajte otprilike 200-250 g šećera u prahu, možda i više. Smjesa treba biti jako jako gusta da jedva miješate. Prelijte po hladnom kuglofu i ostavite da se osuši na miru. Nemojte premještati kuglof jer će vam se glazura naborati. 

U suradnji s Paloma

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.