Ako trebate jako taman kakao – Birajte Kraš ili Lidl kakao

Dugo vremena sam tražila kakao koji je jako taman, i koji će kada stavim 2-3 žlice dati tamnu, jako tamnu boju kolaču, biskvitu ili kremi. Svaki kakao koji sam kupila bio bi svijetao – poput čokolade u prahu i onda ga moram staviti jako puno da bih dobila tu boju koju trebam.

Kraš kakao sam slučajno kupila i kada sam ga otvorila – sreća najveća, tamni skoro crni kakao. Još jedan jako taman kako je onaj iz Lidla. On je što se tiče gramaže i cijene bolji i kvalitetniji. No, nemaju svi Lidl u svom gradu.

Ukoliko netko od vas također traži kvalitetan tamni kakao nadam se da sam olakšala potragu, cjenovno ne odskaču jako od ostalih, možda su oba oko 10-15 kuna, ali ga zato i potrošite manje, dok bi nekog drugog svijetlijeg potrošili više pa dođemo zapravo na isto.

Ja od sada kupujem samo ove.

 

Share this

Pin

6 komentara

 1. Hvala za info! Nadam se da se moze kupiti i kod nas!

  • To bi bilo super da ga ima svagdje 🙂 Ja ga nisam svagdje vidjela, ali vidim da puno njih zna za njega 🙂 Poslalo mi je nekoliko njih da je kakao od Lidla isto odlican, jako taman a nanje gorak, ako imas Lidl u blizini to ti je onda isto sigurno 🙂 Ja cu i taj probati 🙂

 2. Anonymous

  Ja sam oduševljena Lidl-ovim kakaom. Kraš-ev je također jako dobar, ali Lidl-ov nadmašuje sve. U receptu je pisalo da treba dodati čak 5 žlica kakaa, a ja sam sa samo 3 žlice dobila još tamniju boju nego na slici u receptu.

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSL-5d5bHd9jYCuyQpP_W9DAEZ4QZ_BMewyp08G6Vtz6TnQ4huJ

 3. Lara

  Pozdrav, mijenjaju li ovi kakao prahovi takozvan Dutch-Process Cocoa Powder?

Trackbacks for this post

 1. phentermine cheap phentermine

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.