Kod nas se ovo jelo zove ‘Burek’, kada uđete u pekaru, možete birati želite li ga sa sirom, mesom, špinatom… Znam da je u Bosni i Hercegovini ‘Burek’ samo s mesom, a ovaj recept koji ja danas donosim kod njih je Pita sa sirom ili Burek Pita, pa eto u naslovu ovako. Pa kako vam je draže tako ga zovite, bitno da je fino, jako fino. Ovaj recept dolazi s bloga Life taste like chocolate, recept me je skroz očarao i dobio je svoje slike, da nam ostane ovdje, da ga ne zaboravim i da ga opet uskoro radim.
U slast!
Recept
- 250 g kora za savijaču (pola paketa
- 375 g svježeg sira
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- 1-2 žličice soli
- 100 ml + 50 ml mineralne vode
- 2 žlice ulja
-
Kalup u kojem ćete peći dobro nauljite ili ga obložite masnim papirom za pečenje.
-
U kalup položite jednu koru tako da viri van rubova. Jednu dodatnu koru ostavite sa strane.
-
Sir, kiselo vrhnje, jaja, sol i 100 ml mineralne vode pomiješajte zajedno u jednoj posudi. U to dodajte preostale kore koje prethodno natrgajte na sitne dijelove.
-
Prelijte tu smjesu sa natrganim korama u kalup. Rubove donje kore koji vire van presavijte preko smjese sira. Burek prekrijte preostalom korom koju ste sačuvali, rubove pažljivo zataknite sa strane.
-
Pomiješajte dvije žlice ulja i 50 ml mineralne, time prelijte burek i ostavite ga da odstoji 30 minuta.
-
Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180°C, pecite burek oko 30-35 minuta, tj. dok ne porumeni. Kod nekoga će se peći duže, kod nekoga kraće.
-
Ostavite burek da odstoji 5-10 minuta prije posluživanja.
nisam se jos usudila krenuti putevima bureka i sirnica, hehe.. mozda jednog dana.. ovaj tvoj odlicno izgleda! =)
Već duže vrijeme želim napraviti burek, a sada ću ga definitivno napraviti za večeru po tvom receptu!:) Javim dojmove.
Hvala 🙂 To ce biti to kada krenem sama mijesiti kore 😀 Ja nikak to da krenem 😀
Zelim ti dobar tek 🙂
Recept je bas jednostavan i brz, taman za nas pocetnike 🙂 :*
Sanja! Recept je odličan, jednostavan i brzo se pripremi, odusevljena sam. Sinoc sam radila i predobro je bilo. Blog je odličan, probala i cheesecake i radujem se novim isprobavanjima kuhanja i klopanja 🙂 hvala ! Lp, Gordana
Odlican i jednostavan recept!! Hvala i ocekujem jos recepata za slane slastice 😉 🙂
Savrseno! Tako jednostavno za napraviti, a preukusno. Hvala na odlicnom receptu?
Draga sanja, ovo je Odlican i brz recept! 🙂 Jedino sto je suprug pozelio da mu i s donje strane bude vise kore i da bude hrskava, mislis li da se to nekako moze postici?
Hvala
Koja je velicina kalupa ?
Hvala