U aktualnom broju Grazia magazina unutar moje kolumne možete pronaći dva recepta s jagodama, jedan od njih je i Crumble iliti Drobljenac. Crumble je jedan od mojih najdražih recepata s jagodama, a osim jagoda ovdje možete kombinirati i razno drugo voće. Ukoliko ste ljubitelj prhkog i hrskavog tijesta, sastojke za posip po jagodama možete udvostručiti, možete miješati razna brašna, šećere i začine.
Prilagodite recept sezoni i uživajte!
U slast!
Crumble s jagodama
Crumble ili drobljenac je idealan brzinski i omiljen desert koji možete raditi s voćem po izboru. Poslužite ga samog, uz kuglu sladoleda ili uz malo tučenog šlaga.
Sastojci:
- 500 g svježih jagoda
- 2 žlice šećera
- 1 žlica gussnela
- 80 g zobenih pahuljica
- 20 g brašna
- 2 žlice šećera
- 50 g maslaca
Priprema:
Priprema
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
-
Voće operite, narežite na sitno, pa mu dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
-
Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu.
-
Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i maslac. Rukama izmrvite posip, pa ga istresite na voće.
-
Stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta.
-
Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom.