Crumble s jagodama

 
Crumble s jagodama
 

U aktualnom broju Grazia magazina unutar moje kolumne možete pronaći dva recepta s jagodama, jedan od njih je i Crumble iliti Drobljenac. Crumble je jedan od mojih najdražih recepata s jagodama, a osim jagoda ovdje možete kombinirati i razno drugo voće. Ukoliko ste ljubitelj prhkog i hrskavog tijesta, sastojke za posip po jagodama možete udvostručiti, možete miješati razna brašna, šećere i začine.

Prilagodite recept sezoni i uživajte!

U slast!

 

Crumble s jagodama
Crumble ili drobljenac je idealan brzinski i omiljen desert koji možete raditi s voćem po izboru. Poslužite ga samog, uz kuglu sladoleda ili uz malo tučenog šlaga.
Sastojci:
  • 500 g svježih jagoda
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica gussnela
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 20 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 50 g maslaca
Priprema:
Priprema
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  2. Voće operite, narežite na sitno, pa mu dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
  3. Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu.
  4. Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i maslac. Rukama izmrvite posip, pa ga istresite na voće.
  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta.
  6. Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom.

Share this

Pin