Domaći čipi čips

Čipi čips nije nešto što je super zdravo, ali je tako fino da je to čudo jedno. Neki kažu da se ne isplati doma raditi sam svoj čips, kažu oduzme previše vremena, a dođeš na isto. Ja ipak ne mislim da je to tako, znam da je ovo krumpir iz moje bašće, znam da nisam stavila nikakve aditive, znam u koliko ulja sam ga uronila i znam koliko sam ga zasolila. Mislim da je ovaj domaći čips ipak malo zdraviji nego kupovni. Ako imate volje igrati se, iznenadit ćete se koliko je dobro. Ja sam bila skeptična, mislila sam bit će mekan, neće biti hrskav, ali morala sam probati. Kada sam ispekla prvu turu i probala, vikala sam po kući: ‘Isuse, pa ovo je kao kupovno’, doista je, isti slani kupovni čips. Nešto predobro, kažem vam.

Uživajte!

Recept

Domaći čips
Jednostavan recept za domaći čipi čips. Okusom, mirisom i hrskavošću jednak kupovnom Franck slanom čipsu.
Sastojci:
 • bijeli krumpir
 • ulje
 • hladna voda
 • sol
 • začini po želji
Priprema:
 1. Krumpir ogulite i narendajte ga s pomoću one spravice kojom inače gulite povrće. Neka bude svakakvih oblika, nemojte se time zamarati.
 2. Narendani krumpir stavite u posudu i prelijte ga hladnom vodom. Ostavite ga u frižideru da odstoji sat vremena. Hladna voda izvući će škrob iz krumpira i bit će vam hrskav.
 3. U tavu stavite ulja, puno ulja, zagrijte ga da bude vruće.
 4. U tavu stavljajte manje količine krumpira, tako da vam se nebi poljepio jedan uz drugi. Pržite ga dok mu rubovi ne počnu tamniti ili dok ne dođe do vama željene boje.
 5. Čips vadite van na salvete ili kuhinjski ručnik.
 6. Posolite i začinite po želji. Poslužite.

 

Share this

Pin

3 komentara

 1. Nataša Božić Marmilić

  bravo!

Trackbacks for this post

 1. yacon syrup zithroax
 2. two indererminite nodes on lungs severe weight loss

Leave a Comment

Recipe Rating
Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.