Vjerujem da vas je puno isprobalo ovaj recept, ali ja sam ga evo tek sada isprobala. Prije dok nisam imala dijete nisu mi bili toliko zanimljivi, a sada kada i on gricka i ima međuobroke ovi keksi su mi se učinili kao savršeni za njega, ali i za nas.
Cijela kuća je fino zamirisala po bananama, a ja sam u kekse dodala i brusnice koje su se super uklopile. Vi im možete dodati i neke druge sastojke pa će ovo biti keksi od nešto više sastojaka – vama po želji.
Dok čekam da mi stigne veliki čajnik od Remake home, čaj nam kuham ovako u šalice, najčešće šumsko voće – za njega smo uvijek raspoloženi, a prošli tjedan sam iz Podravke dobila ovečajeve s aroma motačima na isprobavanje- osim šumskog voća imaju i razne druge okuse, ali ja sam uvijek za šumsko voće.
Uz ovaj kišni dan van savršeno se uklapaju – obitelj, doma, miris čaja i miris svježe pečenih keksi.
Za nas nema bolje!
Keksi od banane i zobenih pahuljica. Od jedne banane dobit ćete oko 8-10 keksi.
- 2 zrele banane
- oko 100-120 g sitnih zobenih pahuljica
- po želji: brusnice, grožđice, orasi, čokolada, suhe šljive i sl.
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
-
Zrele banane zgnječite vilicom pa im dodajte zobene pahuljice - dodavajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu za oblikovanje keksića. Moje banane su bile manje i trebalo mi je ovoliko.
-
Po želji umiješajte ostale sastojke.
-
Žlicom ili rukom oblikujte kekse.
-
Pecite ih oko 15 minuta - odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
-
Čuvajte ih u zatvorenoj posudi.
U suradnji s Podravka
kako su vama keksi svijetle boje a meni su tamne ? banane potamne kad se peku , da li ih prskate limunom – banane ? kod vas se ne vide brusnice u keksima na ovim slikama , a kod mene se vide. keksi nisu loši osim šta su mekani a ja bi volila da hrskaju , to je nemoguće kad nema brašna zar ne ? hvala na odgovorima
lp
Pozdrav Maja,
boja keksi možda zavisi i o zrelosti banane, nisam ih prskala limunom, da jesam navela bih to u receptu. Ne znam jeste li pogledali video, tamo sam umiješala brusnice i suhe šljive, no fotografije sam napravila s turom koju sam pekla bez suhog voća.U ove kekse ne morate staviti ništa od dodatnih sastojaka ako ne želite ili tog trenutka nemate doma 🙂
Da, ovo su mekani keksi, budem to odmah dodala u opis, hvala ti 🙂
Prefini su 🙂 :). Gotovi za tren, a kuća MIRIŠIIII:D
suhe sljive ste predhodno namakali?