Zakoračili smo u Advent i u blagdanski mjesec prosinac, nema ljepšeg načina nego ga započeti slatko. Medeni muffini osim što su medeni, oni i mirišu po medenjacima, u njih ne ide med, kao ni jaja.
Po želji ih možete dodatno obogatiti pekmezom, nutellom ili čokoladom. Možete ih ukrasiti samo sa šlagom ili s kremom od sira. Naravno, jednako su fini i sami. Ove muffine možete raditi i kao kolač kojeg samo izlijete u tepsiju manjeg promjera i po želji prelijete čokoladom.
U slast!
Recept
- 2 čaše mekog brašna
- 1 žlica kakaa
- 2 ravne žličice sode bikarbone ili praška za pecivo
- 1.5 žlica začina za medenjake
- 1.5 čaša šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše tekućeg jogurta
- džem ili čokolada po želji
- krema ili šlag po želji
-
Pećnicu upalite na 180C.
-
U jednoj posudi izmješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu ili prašak za pecivo i začin za medenjake.
-
U drugoj posudi izmješajte šećer, ulje i tekući jogurt.
-
Zatim tekuće sastojke izlijte u smjesu brašna i sve pjenjačom dobro izmješajte
-
Košarice za muffine stavite u kalup, smjesom punite košarice do malo više od pola.
-
U svaki muffin sada možete stavite po žličicu džema po želji.
-
Pecite ih oko 25.
Čašu koju si izaberete te se držite, ukoliko uzmete onu za čaj, tada sve mjerite po njoj.
Ukoliko izaberete čašu od samog jogurta, tada smanjite prašak za pecivo na 1 žličicu, od te čaše dobit ćete 12 većih muffina.
Ukoliko se odlučite raditi ovo kao medene kocke tada smjesu izlijte u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju, ili koristite masni papir kojim ćete obložiti tepsiju.
Vrijeme pečenja je isto, jedino pekmez stavljate naknadno dok se kolač ispeče. Vruć kolač premažite pekmezom po želji i prelijte otopljenom čokoladom ukoliko ga želite dodatno zasladiti.
evo napravila sam ih po peti ili šesti put, prepredobri, stavim svoj pekmez od jabuka, nestanu u trenu <3
Ivana, vjerujem ti da nestanu, kod nas je isto 😀 ja opet u sve trpam domaci od marelice 😀
ovo je definitivno najbolji recept za muffine, čak sam ga iskoristila i kad sam radila muffine s bundevom, samo bez mješavine začina za medenjake da se ne izgubi okus bundeve. mekani, saftni… savršeni.
Daa i meni su medju najdrazimaa 🙂
Odlicna ideja s bundevom mmm <3
radila sam muffine s bundevom i po tvojem receptu tu s bloga, no međutim tijesto je ispalo više onako biskvitno, pretpostavljam da je to zbog jaja. ovaj recept koji nema jaja je naprosto savršen. sada smišljam da ga iskoristim u kombinaciji s bijelom linoladom 🙂
Recept se ne vidi! Ne sjecam se omjera sastojka, moze pomoc? 🙂