Medeno srce

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
 
Danas vam donosim jedan lagani recept za brzi kolač koji miriši po medenjacima većini nas poznat kao Medeno srce. U njega možete a i ne morate staviti med. Također, ovo je recept bez jaja, a opet je sočan i odličan.

Volim ovakve kolače za koje nije potreban ni’ mikser ni’ nekoliko posuda, u ovom receptu treba vam samo jedna posuda i jedna pjenjača. Sve se samo izmješa i lijeva, idealan recept za svaku domaćicu, mora uspjeti.

Volim ovaj nadjev od čokolade i pekmeza, savršen mi je sa šljivama, ali vi izaberite svoju savršenu kombinaciju. Ukoliko želite, kolač možete ukrasiti i glazurom od čokolade.

Mirisima i okusima se savršeno uklapa u ovo doba adventa, uz kavu, čaj ili čašu toplog kakaa, svejedno je, bitno je da uživate i da vam bude u slast!

Medeno srce
Medeno srce je jednostavan kolač bez jaja koji se samo izmuti pjenjačom, izlije i peče. Obogaćen čokoladom, mirisnom marmeladom i začinima po izboru ovaj kolač postaje savršen blagdanski kolač koji se savršeno nadopunjuje uz šalicu toplog čaja.
Sastojci:
Sastojci za biskvit
Sastojci za nadjev
  • 100 g tamne čokolade
  • 6 žličica marmelade po želji najbolje od šljiva
Priprema:
Priprema
  1. Čokoladu naribajte.
  2. Pećnicu upalite na 180C i ostavite ju da se grije.
  3. Tepsiju dimenzija otprilike 22*32 cm obložite masnim papirom za pečenje.
  4. Sve sastojke za biskvit promiješajte pjenjačom. Pola smjese izlijte u tepsiju, preko smjese pospite pola naribane čokolade, ostavite da se peče 15 minuta.
  5. Za to vrijeme malo otopite marmeladu kako biste ju lakše premazali po kolaču.
  6. Kolač nakon 15 minuta izvadite van, pa lagano žlicom rasporedite marmeladu i pospite ostatak čokolade. Prelijte s ostatkom smjese, pa vratite u pećnicu na još otprilike 30 minuta. Odnosno dok ne porumeni kao na fotografiji.

Share this

Pin