U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Danas vam donosim jedan lagani recept za brzi kolač koji miriši po medenjacima većini nas poznat kao Medeno srce. U njega možete a i ne morate staviti med. Također, ovo je recept bez jaja, a opet je sočan i odličan.
Volim ovakve kolače za koje nije potreban ni’ mikser ni’ nekoliko posuda, u ovom receptu treba vam samo jedna posuda i jedna pjenjača. Sve se samo izmješa i lijeva, idealan recept za svaku domaćicu, mora uspjeti.
Volim ovaj nadjev od čokolade i pekmeza, savršen mi je sa šljivama, ali vi izaberite svoju savršenu kombinaciju. Ukoliko želite, kolač možete ukrasiti i glazurom od čokolade.
Mirisima i okusima se savršeno uklapa u ovo doba adventa, uz kavu, čaj ili čašu toplog kakaa, svejedno je, bitno je da uživate i da vam bude u slast!
- 3 dcl šećera
- 3 dcl mlijeka
- 3 dcl ulja
- 5 dcl glatkog brašna Podravka
- 1 mala žličica sode bikarbone Dolcela
- 1 mala žličica začina za medenjake ili cimeta
- 100 g tamne čokolade
- 6 žličica marmelade po želji najbolje od šljiva
-
Čokoladu naribajte.
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite ju da se grije.
-
Tepsiju dimenzija otprilike 22*32 cm obložite masnim papirom za pečenje.
-
Sve sastojke za biskvit promiješajte pjenjačom. Pola smjese izlijte u tepsiju, preko smjese pospite pola naribane čokolade, ostavite da se peče 15 minuta.
-
Za to vrijeme malo otopite marmeladu kako biste ju lakše premazali po kolaču.
-
Kolač nakon 15 minuta izvadite van, pa lagano žlicom rasporedite marmeladu i pospite ostatak čokolade. Prelijte s ostatkom smjese, pa vratite u pećnicu na još otprilike 30 minuta. Odnosno dok ne porumeni kao na fotografiji.
Trackbacks for this post