• Kupi kuharicu
  • Biti mama
  • Recepti
    • Slatko
      • Kolači
      • Keksi
      • Torte
      • Ostale slastice
    • Slano
      • Topla jela
      • Hladna jela
    • Zimnica
  • Travel & Priče
  • Tips & Tricks
  • KONTAKT
    • O meni
    • Pravila privatnosti
    • Uvjeti i odredbe kupnje
  • Kupi kuharicu
  • Biti mama
  • Recepti
    • Slatko
      • Kolači
      • Keksi
      • Torte
      • Ostale slastice
    • Slano
      • Topla jela
      • Hladna jela
    • Zimnica
  • Travel & Priče
  • Tips & Tricks
  • KONTAKT
    • O meni
    • Pravila privatnosti
    • Uvjeti i odredbe kupnje
Domaćica

Hrana i život jedne mame

Orasi

Dolcela pužići s orasima

Share this

Share Tweet Pin Email

Možda ti se svidi:

Dobrodošli na moj blog

Sanja Mijac

Moje ime je Sanja - ovo je blog s jednostavnom hranom koja uljepšava svakodnevnicu. Iako možda neću ovdje biti koliko bih htjela, zato vam recepti ostaju na raspolaganju za sve vaše nove i slatke kulinarske avanture.

Pretraži blog:

INSTAGRAM:

sanja.mijac

Sanja Mijac | Domaćica
Outfit check 😎 Komplet je Pull and Bear s @abou Outfit check 😎
Komplet je Pull and Bear s @aboutyou

Za sve ostalo pišite 😍😁
Camera roll lately 😎🫶🏻📷 Camera roll lately 😎🫶🏻📷
Jedno od boljih variva koje sam skuhala u zadnje v Jedno od boljih variva koje sam skuhala u zadnje vrijeme, nekako po našem guštu pa ga ostavljam ovdje i vama ako zatreba inspiracija 🥰

Ne zaboravite da se sastojcima možete igrati kao i količinom i svime 🫶🏻

VARIVO OD LEĆE 🍽️

Sastojci:

2 ljubičasta luka
malo češnjaka
1 korabica
2 manje mrkve
2 konzerve leće
imala sam i 1 šalicu crvene leće pa sam ubacila i nju
1 dl paradajz juhe
3 dl vode
sol, papar, kurkuma, lovorov list (sve što volite)

*Ne morate koristiti leću iz konzerve, možete koju god želite

Priprema:

1. Luk i češnjak nasjeckati pa dinstati na ulju dok malo ne omekša.
2. Nasjeckati i korabicu i mrkvu pa ubaciti na luk (pojedite malo i svježe korabice, prefina je), isto malo dinstati, zaliti s malo vode i ostaviti dok ne “povene”. Meni je svako varivo finije kad malo prodinstam povrće.
3. Leću oprati i ubaciti u lonac, ja sam dodala još malo crvene leće jer mi je trebalo nešto više variva.
4. Ubacite i paradajz sos (ako imate domaći odlično) i vodu.
5. Začinite i ostavite na srednje jakoj vatri da se kuha, ja poklopim lonac onako na pola.
6. Povremeno promiješam i dolijem još vode ako treba.
7. Kuhajte dok sve ne omekša.

Ja sam svoje dodatno zgusnula tako da sam pred kraj u jednoj maloj posudici pomiješala jedno 2-3 žlice brašna, malo soli i vode, onako da smjesa bude gušća kao za palačinke, to sam ulila u lonac i kuhala još 5 minuta. Ovo nije obavezno, ako želite možete zgusnuti i na druge načine, ubaciti malo gussnella, duže kuhati, dio variva usitniti štapnim pa ubaciti nazad u lonac i slično.

Dobar tek!
Torta gdje pečete samo biskvit, savršena za ovo Torta gdje pečete samo biskvit, savršena za ovo vrijeme kada ima i jagoda i malina pa možete izabrati svoju kombinaciju, a ako nemate nijedno voće i samo pekmez je dovoljan 😍

BOBANICA
Sastojci:
6 jaja
120 g šećera
pola praška za pecivo
120 g tamne čokolade
oko 450 g pekmeza po želji (npr. od jagode)
250 ml slatkog vrhnja za šlag

dodatno: voće po želji (npr.jagode)
 
 
Priprema:
1. Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije.
2. Kalupu za tortu promjera oko 23-24 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
3. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s praškom za pecivo.
4. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom.
5. Čokoladu otopite pa je dodajte u žumanjke, dobro promiješajte pa sve dodajte bjelanjcima.
6. Nježno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite peći oko 30 minuta. Biskvit se napuše pa se kasnije otpuše, tako treba.
7. Biskvit ohladite ga pa ga izbockajte slamkom.
8. Ohlađeni biskvit premažite pekmezom. Na pekmez poslažite svježe voće.
9. Slatko vrhnje za šlag istucite i ukrasite tortu po želji.

Možda s još voća i malo svježe mente? 🥰
Hrskavo. Sočno, ma i nestvarno fino 😋 Ovi lisn Hrskavo. Sočno, ma i nestvarno fino 😋
Ovi lisnati zalogaji s DOBRO pršutom, sirom i svježim bosiljkom gotovi su za 15 minuta – a nestaju još brže.

Zarolaš sve što voliš ili imaš doma u lisnato tijesto, režeš i pečeš u muffin kalupu. 

Efektni, mirisni i savršeni za svaku priliku. 💫

Spremi recept – jer ovakvih ideja uvijek fali 🍽️

#DOBROpršut #brzirecepti #receptdana #fingerfood #partyhrana #hrskavizalogaji #lisnatotijesto #inspiracijazakužinu #domacakuhinja #reelrecept
Crumble sa sladoledom ili bez? 😀 Ovo je s jagod Crumble sa sladoledom ili bez? 😀
Ovo je s jagodama, možda i moj najdraži 🥰

CRUMBLE S JAGODAMA

Sastojci:
500 g svježih jagoda
3-4 žlice šećera
1 žlica gussnela

Sastojci za posip:
160 g zobenih pahuljica
40 g glatkog brašna
4 žlice šećera
100 g maslaca

Priprema:
1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
2. Voće operite, narežite na sitno pa mu dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
3. Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu ili tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
4. Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i maslac. Rukama izmrvite posip pa ga istresite na voće.
5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, odnosno dok jagode ne omekane.
6. Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom.

ps - ako volite više posipa smjesu možete i uduplati 😋
Hrskava panceta, šparoge, 10 minuta u Tognana air Hrskava panceta, šparoge, 10 minuta u Tognana airfryeru i fini umak od vrhnja i češnjaka 🍽️

Savršeno za predjelo, druženje, grickanje uz vino ili pjenušac.

Nema tu puno filozofije – samo dobar zalogaj, dobra vibra i brzi trikovi iz airfryera 😍😋

Spremi za kasnije i javi ako nestane brže nego što si stigla fotkati 😍
 
E i obavezno ih poprskaj s malo limuna jer su onda još bolje 😀
Brzi lisnati prutići s tirolskom šunkom 😋 Kad Brzi lisnati prutići s tirolskom šunkom 😋
Kad trebaš nešto fino na brzinu – lisnato tijesto, krem sir, tirolska šunka i sir su nepogrešiv izbor iz Alpskog tjedna u Lidlu 🏔️

Gotovi za 20 minuta, savršeni za nenajavljene goste, vikend druženja ili kad ti se jednostavno jede nešto slano i hrskavo.

Recept je jednostavan: razvaljano lisnato tijesto, polovicu premažeš krem sirom, staviš šunku, sir, ketchup i origano, preklopiš, izrežeš prutiće, uvineš, premažeš jajetom i ispečeš. Gotovo prije nego što pećnica završi s grijanjem!

Spremno za save i isprobavanje 😍

#alpskitjedan #lidlhrvatska #qualitystartshere #brzirecept #slanisnack #tirolskasunka #lisnatotijesto #idejezagrickalice #summermoments
Mali Heroji vratili su se na Papuk, a ja dijelim n Mali Heroji vratili su se na Papuk, a ja dijelim najbolju ŠTRUDLU S VIŠNJAMA I GRIZOM koju smo mi ponijeli na Lidl x HGSS školu u prirodi prošlog vikenda 🍒

Ako se ikada nađete kod nas na Papuku na Jankovcu - probajte njihov grah ili ribu. No možete si ponijeti i svoju hranu pa napraviti mali piknik uz jezero ili potoke 🥰

Djeca su prisustvovala raznim radionicama dok smo mi veliki uživali u prirodi i planinskom zraku 🥰 Za Male heroje možete prijaviti dijete od 6 do 12 godina, besplatno na Lidl webu, a radionice se održavaju na više lokacija 🤗

Ako ste propustili Male Heroje ove godine, isplati se čekati iduća godina, vjerujte mi, uživat će te 🥹💙

A za vas velike, evo recepta 🍒

ŠTRUDLA S VIŠNJAMA I GRIZOM

Sastojci (šalica 2dl):
3 čvrsta jogurta (600 g)
2 šalice šećera
1.5 šalica griza
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 kore za pite i savijače
oko 600 g višanja (može i više)
1 jaje

Priprema:
1. U jednoj posudi izmiješajte prvih šest sastojaka pa ih ostavite da odstoje sat vremena.
2. Pećnicu zagrijte na 200C i ostavite da se grije. Ako vaša peče jače, stavite na 180C.
3. Tepsiju od pećnice obložite masnim papirom za pečenje.
4. Budući da u pakiranjima obično ima 9 kora, s tom količinom biste trebali dobiti 3 štrudle. Ali kore znaju biti svakakvih veličina pa ako su veće možda ispadnu i dvije štrudle.
Krenite slagati štrudlu tako da slažete koru, smjesu, koru, smjesu, koru, smjesu pa višnje. Ja sam obično stavljala po dvije do tri šeflje na koru, a višnje si raspodijelite na 2 ili 3 dijela. Možete staviti i više višanja ako volite.
5. Na kraju čvrsto zarolajte štrudlu i ponovite postupak s ostatkom kora i smjese.
6. Štrudle slažite u tepsiju pa ih premažite umućenim jajetom ili ostatkom smjese ako vam je ostalo, onda samo jaje samo umutite u taj ostatak i premažite sve.
7. Pecite ih oko 30 do 40 minuta, odnosno dok ne porumene.
FacebookInstagramYoutube

© 2021 Domaćica | Sva prava pridržana

© Design by Layerbag

Ova stranica koristi kolačiće. Daljnim korištenjem stranice pristajete na njihovo korištenje.OkPolitika kolačića