Što koristiti kao zamjenu za limun?

Često puta nam se svima desi da u neki recept ide limunova korica ili limun, a mi sami nemamo svoj domaći limun i jedina opcija nam je ovaj iz trgovine u čije podrijetlo baš ne vjerujemo. Donosim vam neke zamjene koje ja koristim i koje mi olakšavaju kuhanje.

Limun šećer je praktičan mali pomagač u pripremi kolača i slastica kojima daje ugodan, nenametljiv, uvijek zanosan i prepoznatljiv miris i okus limuna. Može se koristiti kao zamjena za limunov sok ili koricu, a pripremljenoj slastici daje dojam svježine. Također se može koristiti i kod pripremanja čajeva kao zamjena za šećer i limunov sok.

Dr. Oetker Finesse naribana limunova korica predstavlja odličnu alternativu za korištenje svježeg voća! Finesse naribana limunova korica sastoji se od korice netretiranih limuna i grožđanog šećera, a djeluje kao stabilizator i osigurava posebnu slasnost. Raznim kolačima i desertima daje prekrasnu, prirodnu aromu i neodoljiv okus. Jedna vrećica jednaka je količini korice jednog limuna, a dovoljna je za 250 g brašna i 500 ml tekućine.

Korica limuna proizvedena je bez umjetnih sredstava za tretiranje kore od zrelih limuna, sušenih i usitnjenih. Kora agruma sadrži sva aromatična ulja, a našla je svoju primjenu i u kuhinji, posebno za razne kolače i slastice, ali i za poboljšanje okusa jelima od mesa, ribe i peradi.

Kuharski savjet: Sušenu koricu limuna prije korištenja obvezno namočite u malo mlake vode i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Po našim trgovinama postoje još neke verzije ovog tipa proizvoda, ovo su one s kojima sam se ja susretala.

Nadam se da sam vam barem malo olakšala.

 

Share this

Pin

2 komentara

  1. ja iskreno nisam znala da postoje ove stvari… uvijek mi je košara voća prepuna limuna pa nikad nisam ni razmišljala o ovak nečemu… no dobro je znati da postoje i takve stvarčice 🙂

Trackbacks for this post

  1. free cheats

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.