Razmišljala sam kako da još, u koji oblik složim cvjetove tikvica, pa mi je sinulo da bi mogle super ići u slani tart, i to baš sa tikvicama. Ispalo je jako fino, jako zdravo i uskoro ću opet ovo raditi.
Za tart ćete trebati:
- 250 g mekog brašna (ja sam koristila integralno brašno)
- 140 g maslaca
- 3 jaja
- 1 velika tikvica
- nekoliko cvjetova tikvice
- 1 kiselo vrhnje
- 250 g svježeg sira
- 1 paprika
- začini po želji
- malo mlijeka
Priprema:
- Zamijesite tijesto od 250 g brašna, 140 g maslaca, 1 jajeta, malo mlijeka i soli. U tijesto po želji možete staviti i neke začine poput ružmarina, bosiljka, majčine dušice i sl. Mijesite tijesto dok ne bude glatko, zatim ga spremite u vrećicu za meso i neka odstoji u frižideru oko sat vremena.
- Kada je tijesto odstajalo, razvaljajte ga na masnom papiru u krug i stavite u okrugli kalup za pečenje, oblikujte mu rubove u vis, kao inače kako se rade tartovi, ostavite ga neka stoji.
- Pećnicu upalite na 200C i ostavite neka se grije.
- Tikvicu operite i naribajte na krugove. Malo ju posolite i ostavite da odstoji kako bi pustila višak vode.
- Cvjetove tikvica također nježno operite pod mlazom vode, i svakog odstanite tučak iznutra.
- Ostavite cvjetove na ubrusima da se prosuše.
- Pomiješajte 250 g svježeg sira, 2 jajeta, 1 kiselo vrhnje te začine po želji. (sol, papar…)
- Papriku također operite i narežite na trakice.
- Sada kada imate sve spremno uzmite tart i slažite: naribane tikvice na krugove, prelijte preko njih smjesu od svježeg sira i vrhnja, zatim opet naslažite naribane tikvice, poslažite narezanu papriku, posložite cvjetove tikvica i popaprite sve još malo odozgora
- Stavite peći oko 45 minuta.
- Moj se je i duže pekao, ali kod vaše pećnice je možda drugačije pa gledajte dok tijesto bude gotovo i dok vam tikvice omekane.
Dobar tek!
Sanja
Recept je adaptiran, original se nalazi na Coolinarici
Trackbacks for this post