Izmiksati maslac, žumanjke i šećer, zatim umiješati brašno, pa ručno zamijesiti glatko tijesto (trebat ćete ga mijesiti nekoliko minuta dok ne dobijete lijepo glatko tijesto kao na slici dole). Ne treba dodavati mlijeko ni vodu. Ako vam tijesto ispadne mekše jer vam je maslac bio mekši, stavite ga u frižider na 10-15 minuta da se malo stisne kako biste lakše valjali.
Tijesto razvaljajte na tanko na jako dobro pobrašnjenoj podlozi.
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije. Tepsiju od pećnice prekrijte masnim papirom za pečenje.
Kekse na gusto poslažite na tepsiju. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 10 minuta. Oni ne smiju izgoriti, dno će im se samo blago pozlatiti.
Pečene kekse premažite žličicom marmelade. One kekse s rupom posipajte sa šećerom u prahu, pa ih takve posipane zaljepite na pekmez.
Tijesto se u svakoj pećnici vremenski drugačije peče, pa pazite na svoje kekse.
Također, duljina pečenja zavisi i o debljini keksi, pa pazite i na to, ako bi vam se nakon pečenja počele mrviti to bi značilo da nisu dovoljno pečeni.
Kod miješenja se tijesto nebi smjelo mrviti, samo ga treba duže lijepo gnječiti i mijesiti kako bi postalo podatno, kao i kod većine ovakvih prhkih keksi.
www.domacica.com.hr