Lješnjake trebate popržiti kako bi bili jačeg okusa. Najlakše ćete to napraviti u tavi. Lješnjake stavite u tavu i pržite ih nekoliko minuta, stalno miješajući kuhačom. Kada su dovoljno prženi, premjestite ih u krpu, zaomtajte krpu pa rukama preko krpe istrljajte kožicu dok su lješnjaci još vrući.
Lješnjake nasjeckajte u blenderu ili ih sameljite na mašinu, mogu biti sitni ili grubo mljeveni kao na moji.
Pećnicu ugrijte na 180 C.
Masni papir si izrežite na dimenzije od velike tepsije od pećnice.
U jednoj posudi spojite sastojke za tijesto. Tijesto prvo izmrvite da se spoji pa ga zatim umijestite u glatko tijesto.
Razvaljajte ga na papiru za pečenje pa ga premjestite u tepsiju, tijesto premažite s pekmezom od marelice. Ostavite sa strane dok pripremite nadjev od lješnjaka.
Sada na laganoj vatri rastopite maslac, šećer, vanilin šećere i mlijeko. Pustite da zakuha. Kad zakuha, maknite s vatre pa u nju dodajte lješnjake, sve dobro izmješajte.
Vruću smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu koje ste već premazali pekmezom.
Stavite peći oko 20 minuta ili zavisno od pećnice i duže.
Još vrući kolač izrežite na kvadrate, koje dijagonalno prerežite na pola kako biste dobili trokutiće.
Ukoliko želite rubove trkotića umočite u čokoladnu glazuru po želji i ili ih cijele prošarajte čokoladom.
Adapted from Coolinarika
www.domacica.com.hr