Iako ima mnogo ideja kako iskoristiti stari kruh, ja sam se sjetila bake koja u svojoj peći na drva suši kruh i radi svoje domaće mrvice. Kod nas ovdje na selu mrvice se skoro uopće ne kupuju.
Sastojci:
stari kruh po željikoličina je optimalna, koliko imate
Priprema:
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
Kruh narežite na šnite, poslažite ga u veliku tepsiju koju možete ali i nemorate obložiti masnim papirom za pečenje. Tepsiju možete staviti u pećnicu i ako se još nije do kraja ugrijala.
Kruh sušite oko 15-30 minuta, zavisi od vaše pećnice. Otvorite pećnicu nakon nekog vremena i provjerite jel se osušio.
Kruh usitnite u blenderu, mašini za orahe i sl.
Ako želite mrvice poput brašna, možete ih prosijati kroz sito. Veće komadiće mrvica možete usitniti uz pomoć oklagije, tako da njome zdrobite mrvice.