oko 400 g svježih malinaili koliko imate ili koliko volite, može manje, može više
250mlslatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Priprema
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
Kalupu za tortu promjera 24 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjke zajedno sa šećerom pjenasto izmiksajte.
Žumanjke izmiksajte s praškom za pecivo.
Čokoladu otopite, pa ju dodajte u žumanjke, dobro promiješajte, pa sve dodajte bjelanjcima. Nježno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite peći oko 25-30 minuta, zavisi od pećnice. Biskvit će se napuhati, pa će onda nakon što ga izvadite iz pećnice splasnuti, to tako treba.
Biskvit izvadite van iz pećnice, nožićem prođite po rubovima kako bi se ravnomjerno spustio. Ohladite ga, pa ga izbockajte sa slamkom.
Marmeladu zagrijte s 2 žlice vode da postane rjeđa, pa njome premažite izbockani biskvit. Na marmeladu poslažite maline.
Slatko vrhnje za šlag istucite i ukrasite tortu po želji.