Uz pomoć želina voće se kuha samo kojih 10ak minuta pa ono ostaje svježe i ne promjeni mu se okus. Na svakoj vrećici želina stoji vam točan recept kojeg se je potrebno držati kako biste dobili pravu marmeladu, a ne želeast namaz.
Sastojci:
Sastojci
Dolcela Želinmožete koristiti želin 1:1, 2:1 i 3:1, prilagodite svojim željama i navikama
jagode ili voće po izborukoličina jagoda ili voća po izboru piše na želinu kojeg izaberete
šećerkoličina piše na želinu kojeg izaberete
Priprema:
Priprema
Prvo si stavite sterilizirati staklenke. Opis kako se to radi je niže u receptu.
Zatim operite voće i po želji ga usitnite u blenderu.
Voće stavite u lonac.
U manjoj posudici pomiješajte želin i 2 žlice šećera, zatim to odmah dodajte u voće, promiješajte i stavite na vatru da kuha.
Sada kada je lonac na vatri dodajte i šećer, stalno miješajte.
Ukoliko želite možete uklanjati pjenu koja će se pojavljivati na vrhu, ali i ne morate. (uklanjanjem pjene s jagoda dobiti ćete gušću marmeladu, više mazivu pa je moja preporuka da ju uklanjate)
Nakon što voće zakuha, kuhajte još 3 minute.
Vruću marmeladu lijevajte u vruće, sterilizirane staklenke.
Ukoliko vam se sviđaju naljepnice s mojih stalenki, ispod recepta imate datoteke za download i print istih.
Sterilizacija staklenki:
Pećnicu upalite na 100C i ostavite da se grije.
U veću tepsiju ulijte vode da prekrije dno, u tepsiju s vodom naslažite oprane staklenke pa sve skupa stavite u pećnicu na rešetku.
Sušite u zatvorenoj pećnici dok na staklenkama više nećete vidjeti kapljice vode - oko 10 minuta.
Napomena:
Više o vrstama želina možete pročitati OVDJE pa vidjeti koji točno želite koristiti.