Jednostavna torta gdje sve sastojke izmješate mikserom, izlijete u kalup i pečete. Krema se ne kuha, također se samo izmiksa i najfinija je na svijetu. Tortu možete raditi u kalupu od 18 cm kao ja danas ili u onom većem od 24 cm.
Pire od bundeve možete napraviti i par dana unaprijed, ono što je bitno je da je bundeva hladna prije nego ju stavljate u kolače. Ja većinom koristim Butternut tikvu, uvijek ju skuham jer mi je tako najbrže, no vi možete koristiti i neku drugu, a osim od kuhane, pire možete napraviti i od pečene bundeve.
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
Maslac za kremu stavite na sobnu temperaturu.
Kalupu za torte dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.
Pjenasto izmiksajte jaja i šećer, zatim dodajte ostale sastojke, sve skupa spojite mikserom.
Smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 30 minuta (najbolje poznajete svoju pećnicu, možda će se u vašoj peći 40 minuta). Torta će ostati sočnija i vlažnija.
Pečenu tortu ohladite. Ukoliko ste ju pekli u kalupu promjera 18 cm možete ju kao ja prerezati po pola pa filati kremom. Ukoliko ste ju pekli u većem kalupu (24-25 cm) tada kremu samo nanesite gore na tortu.
Za kremu od sira miksajte krem sir, maslac sobne temperature, sol i aromu vanilije oko 3 minute, sve dok ne postane kremasto. Zatim u kremu prosijte šećer u prahu (obavezno prosijati) i još jednom sve izmiksajte dok ne dobijete lijepu glatku kremu. Ukoliko vam krema nije dovoljno slatka, dodajte još 20-30 g šećera.
Kremom premažite prohlađenu tortu.
Ukrasite po želji.
www.domacica.com.hr