Od svih sastojaka rukama umijesite prhko tijesto. Trebam će vam nekoliko minuta da lijepo umijesite glatko tijesto. Ukoliko vam i nakon nekoliko minuta ne bude glatko, slobodno dodajte malo vode.
Tijesto zamotajte u foliju ili ga stavite u vrećicu i spremite ga u frižider na sat vremena da odstoji.
Pećnicu ugrijte na 200C.
Od ohlađenog tijesta uzimajte male komadiće tijesta koje rukama oblikujte u kuglicu (ja ih radim malo veće od komada lješnjaka jer su mi ljepši dok su manji).
Kuglice stavljajte na tepsije obložene masnim papirom za pečenje.
Svakoj kuglici napravite rupicu s vrhom drvene kuhače koju svako malo možete umočiti u brašno kako vam se ne bi lijepilo, iako ne bi ni smjelo.
Kekse pecite oko 15 minuta, pazite da ih ne prepečete.
Pospite ih šećerom u prahu pa zatim u svaku rupicu stavite malo pekmeza po želji. Ukoliko je pekmez jako tvrd možete ga malo zagrijati u manjem lončiću pa tek tada puniti kekse.
Ukoliko ćete u tijesto stavljati orahe, bilo bi dobro da dodate i malo limunove korice ili Dolcela limun šećer.
www.domacica.com.hr