Tortu možete raditi ovako kao ja u kalupu od 18 ili 20 cm pa biskvit rezati na dva dijela ili kao jedan veći biskvit u kalupu od 23 cm i jedan red kreme. Ovo je kombinacija sočnog čokoladnog biskvita s kremom od sira i naranče.
Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Topao biskvit koji ste ostavili u kalupu prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera. Biskvit možete ostaviti cijeli pa kasnije preko njega filati kremu ili ga kada se ohladi možete prerezati na dva dijela.
Za kremu od sira miksajte krem sir, maslac sobne temperature, sol, sok i koricu naranče i ukoliko volite aromu vanilije otprilike 3 minute, sve dok ne postane kremasto. Zatim u kremu prosijte šećer u prahu (obavezno prosijati) i još jednom sve izmiksajte dok ne dobijete lijepu glatku kremu.
Kremom premažite prohlađenu tortu. Budući da je krema rjeđa, najlakše ćete to napraviti tako da biskvit ostavite i dalje u kalupu, izlijete kremu i ostavite da se tako ohladi. Kada se ohladi samo maknete stranite kalupa. Ili ako ćete ga rezati onda ju slažite u kalupu, stavite jedan biskvit, krema pa drugi biskvit i krema. Ohladite u kalupu.
Za ganache preljev u manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje za šlag i čokoladu pa zakuhajte dok se čokolada ne otopi. Skinite s vatre i ostavite da malo odstoji pa prelijte preko ohlađene torte i ostavite da se ohladi.
Ukrasite po želji - ja sam danas koristila Kviki Choco LOLs s okusom naranče.
www.domacica.com.hr