Vrlo jednostavan recept sa svega par osnovnih sastojaka. Po želji ga ukrasite šlag kremom, dodajte jagode ili neko drugo voće, banane, svježće listiće mente - igrajte se.
U mlijeko umiješajte puding i šećer, sve dobro spojite pjenjačom da nema grudica pa stavite na laganu vatru da kuha, pritom stalno miješajući nekoliko minuta dok se puding ne skuha.
Preko pudinga stavite prozirnu foliju kako vam se gore ne bio stvorila kožica i ostavite ga da se ohladi.
Malsac izvadite na sobnu temperaturu i ostavite ga da omekša.
Omekšali maslac izmiksajte skupa sa šećerom u prahu sve dok ne postane kremasto.
Zasebno izmiksajte ohlađeni puding dok ne postane glatka krema, a zatim spojite maslac i puding, još jednom sve skupa izmiksajte i to je to.
Uzmite si neku dužu tacnu na koju ćete slagati kolač.
U jedan dublji tanjur si usujte oko 2 dl mlijeka, u njega umočite petit keks i slažite na tacnu. U donji red složite 12 keksa, svaki keks prethodno umočite u mlijeko.
Preko keksa u tanjem sloju od oko 0.5 cm premažite puding kremu pa ponovite s redom keksa, ponovno premažite kremu i tako dok ne potrošite kekse. Sve skupa ispadne 4 reda slaganja.
Kolač neka se prvo dobro ohladi prije konzumiranja, taman će i keksi omekšati pa ćete ga moći lijepo rezati.
www.domacica.com.hr