Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Mijesite nekoliko minuta dok ne dobijete lijepo glatko elastično tijesto. Ukoliko bude potrebno slobodno dodajte malo kiselog vrhnja kako biste lakše zamijesili tijesto i kako bi ono bilo elastičnije.
Kalupu promjera 26 ili 28 cm dno obložite masnim papirom, a stranice premažite s malo maslaca te ih dodatno pospite brašnom.
Tijesto razvaljajte u krug na debljinu oko 1 cm. Zatim ga prebacite u kalup, rukama popravite ukoliko je tijesto negdje puklo, poravnajte tijesto na stranicama kalupa. Ne mora sve biti savršeno, kasnije se neće kužiti.
U većem loncu promiješajte sve sastojke za kremu (osim milerama), stavite na vatru i kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Kada se je krema skuhala, maknite ju s vatre i u još vruću umiješajte mileram, pazeći da nemate grudica.
Tortu ohladite na sobnoj temperaturi, zatim pripremite preljev za torte prema uputama na omotu. Prelijte ga preko voća pa tortu stavite u frižider da se potpuno ohladi.
www.domacica.com.hr