Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Brza baklava bez kora
Jednostavan recept za brz, sočan i ukusan kolač koji okusom i teksturom podsjeća na baklavu.
Sastojci:
Sastojci za biskvit (čaša od 180 ml - ona od vrhnja ili jogurta)
4
jaja
2
čaše šećera
1
vanilin šećer
1.5
čaša grisa
2
čaše mljevenih oraha
1
čaša mlijeka
1
čaša ulja
Sastojci za preljev
6
dcl vode
1
čaša šećera
1
vanilin šećer
1
limun šećer
Priprema:
Priprema
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
Tepsiju dimenzija 23*38 cm (može i manja, samo će kolač biti višlji) namastite i pospite s malo grisa.
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobijele, oko minute, zatim im dodajte sve ostale sastojke, izmiksajte da se spoji.
Smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći 30 minuta.
Preljev pripremite tako da sve sastojke stavite u lonac, stavite na vatru i kuhate nekoliko minuta, odnosno dok se šećer ne otopi.
Pečen, vruć kolač, zalijte s vrućim preljevom. Nemojte lijevati jako visoko iznad kolača kako si ne biste napravili rupe po biskvitu.
Kolač pospite mljevenim orasima.
Ohladite pa poslužite, a može se jesti i topao.