Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Print
Crumble s jagodama
Sastojci:
Sastojci:
500
g
svježih jagoda
3-4
žlice šećera
1
žlica gussnela
Sastojci za posip:
160
g
zobenih pahuljica
40
g
glatkog brašna
4
žlice šećera
100
g
maslaca
Priprema:
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
Voće operite, narežite na sitno pa mu dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu ili tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i maslac. Rukama izmrvite posip pa ga istresite na voće.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, odnosno dok jagode ne omekane.
Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom