Pećnicu zagrijte na 180 C, a veliku tepsiju od pećnice ili neku sličnu nauljite i pripremite za slaganje baklave.
U jednoj posudi izmiksajte jogurt, šećer, ulje, mineralnu, jaja, prašak za pecivo i mljevene orahe.
U tepsiju stavite jednu koru - premažite ju smjesom (u tanjem sloju, ne predebelo). Kada dođete do sredine slaganja (ja si izbrojim kore pa otprilike znam) premažite smjesom i po smjesi pospite grubo sjeckane orahe. Zatim ponovno stavite koru, premažite pa u ovaj red složite višnje.
Dalje nastavite slagati dok ne potrošite kore.
Zadnju koru ne mažite s ničim.
Izrežite baklavu u kocke ili rombove.
Stavite da se peče oko 30 minuta.
Vruću baklavu zalijte preljevom koji ćete pripremiti tako da u loncu skuhate vodu i šećer dok se ne otope.
Na baklavu možete staviti uteg kako bi vam kore bile ravne - stavite jednu tepsiju na kolač te ju malo napunite vodom. Tepsiju s vodom možete maknuti nakon 10ak minuta.
www.domacica.com.hr