Brzi beskvasni kruh koji se ne mora dizati, radi se s praškom za pecivo. Nema čekanja, odmah ide na pečenje. Idealan za sve mlade domaćice jer se mijesi ljepljivo tijesto.
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
Sve sastojke pomiješajte u jednoj posudi i rukom, kuhačom ili špatulom zamijesite tijesto. Tijesto će biti jako ljepljivo, nemojte dodavati još brašna i nemojte puno miješati, dovoljno da se sastojci spoje. To tako treba biti.
Manju tepsiju ili kalup za kruh premažite uljem ili obložite masnim papirom za pečenje.
Tijesto pomoću špatule prebacite u tepsiju. Malo ga poravnajte, premažite maslinovim uljem, pospite sjemenkama ako želite i stavite ga peći u zagrijanu pećnicu dok ne porumeni, otprilike 45 minuta, no moguće da će se u vašoj pećnici peći i malo duže.
www.domacica.com.hr