Pjenasto u posudi izmiksajte jaja, žumanjke i šećere, zatim ih premjestite u lonac i stavite na vatru da kuha.
Čim se smjesa zagrije dodajte maslac, te sok i koricu 2 limuna. Nastavite kuhati kremu sve dok se ne zgusne pritom stalno miješajući (smanjite vatru i kuhajte oko 5-10 minuta). Znat ćete da je krema gotova kada malo kreme zagrabite kuhačom, prođete prstom/žličicom po njoj i ako se krema ne spaja, već za vašim prstom/žličicom ostaje trag.
Kremu premjestite u steriliziranu staklenku i čuvajte u hladnjaku do 2 tjedna.
Ukoliko vam se desi da vam se krema zgruda iz nekih razloga, samo s kremom prođite kroz sito i tako ćete se riješiti neželjenih grudica.
Količinu limun šećera ili korice limuna možete dodavati po želji, zavisi koliko intenzivan okus limuna volite.
Ja kekse uvijek prethodno ispečem kako bi mi bili hrskavi pa isto preporučam i vama. Pećnicu zagrijte na 180C.
Kekse sameljite u grubo pa im dodajte maslac sobne temperature i šećer, sve skupa spojite rukama, istresite na tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje i stavite u pećnicu da se peče oko 5-10 minuta. Zavisi od jačine pećnice, trebaju porumeniti.
Kekse izvadite van i malo ih prohladite.
Kremu pripremite tako da izmiksate mascarpone, šećer i sok limuna.
Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag pazeći da ga ne premiksate da vam ne postane grudasto pa bolje da je manje izmiksano. Ručno ga umiješajte u smjesu sira.
Cheesecake slažite u slojeve tako da kada zagrabite žličicom u svakom grizu imate sve okuse.
Cheesecake sam slagala u WECK® oblu staklenku od 220 ml i ispadne oko 8-10 komada, ali zavisno kako će slagati deserte.
www.domacica.com.hr