Crumble ili drobljenac je idealan brzinski i omiljen desert koji možete raditi s voćem po izboru. Poslužite ga samog, uz kuglu sladoleda ili uz malo tučenog šlaga.
Sastojci:
500gsvježih jagoda
2žlice šećera
1žlica gussnela
80gzobenih pahuljica
20gbrašna
2žlice šećera
50gmaslaca
Priprema:
Priprema
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
Voće operite, narežite na sitno, pa mu dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu.
Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i maslac. Rukama izmrvite posip, pa ga istresite na voće.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta.
Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom.