Jednostavna ideja kako spakirati bilo koji mekši sir u teglice. Poklonite ga nekome kao domaći jestivi poklon. Poslužite ga uz domaći kruh ili ga koristite u sendvičima, tjesteninama, na pizzi, u sendviču. Obogatite njime salatu i druga jela!
svježi listovi bosiljkaujedno služe i kao prirodni konzervans
origano
sušene feferone
može i: vlasacružmarin, timjan, češnjak...
Priprema:
Priprema
Ja teglice uvijek prvo steliziram u pećnici. Upalite pećnicu na 100C i ostavite da se grije. Operite staklenke. Uzmite manju tepsiju i nalijte u nju vode tek toliko da pokrije dno. Poslažite staklenke bez poklopaca u tepsiju. Stavite tepsiju sa staklenkama i vodom u pećnicu i ostavite da se staklenke steriliziraju. Znat ćete da su gotove kada sve budu suhe, tada ugasite pećnicu i izvadite ih van.
Dok se one steriliziraju vi pripremite ostalo. Narežite sir na kockice, uvaljajte ga u začine po želji.
U staklenke slažite malo sira, malo soli, papra, bosiljka, začina, sira. Na kraju zalijte uljem skoro do vrha, sve mora biti potopljeno u njemu kako biste izbjegli kvarenje.
Staklenke malo prohladite i sireve čuvajte u frižideru.