Sastojcima se ovdje možete igrati, dodati tikvice, izbaciti grašak, ubaciti začine po želje, možda malo kurkume, možda malo sušenih vrganja, sve je dobro došlo.
U blenderu izmiksajte paradajz, papriku i luk.
U tavu stavite ulja da prekrije dno pa dodajte smiksano povrće. Dinstajte pa podlijte s oko 1 dl vode. Dinstajte otrpilike 15-ak minuta.
Zatim dodajte rižu i podlijte s još oko 900 ml vode. Ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Ukoliko bude potrebe podlijte rižu s još vode ili temeljca. Ukoliko ćete koristiti svježi ili smrznuti grašak, njega dodajte odmah s rižom, ukoliko ćete koristiti onaj iz konzerve, njega dodajte na kraju kuhanja.
Pred kraj kuhanja umiješajte i malo ajvara.
Kada je rižoto gotov (zavisi od svake riže, obično vrijeme kuhanja piše na pakiranju) u njega umiješajte i malo maslaca i svježeg lista peršina te ga posolite i popaprite po ukusu.
www.domacica.com.hr