Flammkuchen ili Flame Cake je spoj tanko valjanog tijesta i topinga na vrhu. Jako je slično pizzi, ali je tijesto još bolje, hrskavije i ukusnije. Ovog puta vam ga donosim u verziji sa sirom i špinatom.
Sastojci:
Sastojci za tijesto
500gbrašna po želji
2žličice suhog kvasca
1žličica šećera
1žličica soli
6žlica maslinovog ili običnog ulja
3dcl vode
Sastojci za nadjev
250gsvježeg špinata
250gsvježeg sira
2jaja
solpapar, kukuruz, kiselo vrhnje, po želji može i drugo povrće, razni sirevi..
Priprema:
Zamijesite glatko tijesto od svih navedenih sastojaka.
Ostavite ga na toplom da se diže sat vremena.
Špinat operite i skuhajte, skuhani špinat ocijedite i narežite na sitnije komade.
Nadjev pripremite tako da u jednoj posudi izmješate špinat, svježi sir, jaja i začine po želji.
Pećnicu upalite na 250C i ostavite da se grije.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 1-2 cm, te ga izrežite na željene oblike.
Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, poslažite komade tijesta u tepsiju, premažite ga nadjevom, na nadjev stavite kukuruz, te kiselo vrhnje. Vi ovdje možete kombinirati i drugo povrće, te razne sireve.